Mimari

Ishibehigashi Evi: Farklı Bir Tasarım

ALTS tasarım ofisi tarafından yapılan projede mimar daha fazla mekana sahip olan bir yer tasarlamayı amaçladı.Bu nedenle, dışarıyı hissetmenin bir yolu olarak, bir bahçeden geçiş yolu yapılan projede eski Japon sıra evlerinde sıkça görülen bir toprak zeminli bir ortak alan tasarlandı ve bu alan kabaca iki bölüme ayırıldı: ortak alan ve özel olan.

“Ortak alan için aynı çiniler kullanıldığı gibi, iç mekan dış alanın bir uzantısı gibi görünüyor.Geçitlere bakarken, kirişlerin dizilmiş olduğunu görebiliriz. Kirişler özel alan üzerindeki gölgeleri oluşturuyor ve gölgeler gün boyunca güneş hareket ettikçe şekil değiştiriyor. Oturma odasından görüldüğü gibi geçiş yolu yumuşak ışıkla doldurulmuştur.  Umarım burası, burada yaşayan ailelerin hayatlarını zenginleştiren bir alan olacaktır.”

PROJE DETAYLARI

Mimarlar: ALTS Tasarım Ofisi

Yer: Japonya

Alan: 122,9 m2

Proje Yılı: 2018

Fotoğraf: Kenta Kawamura

Üreticiler: Lixil Corporation , Panasonic , Sanwa şirketi, Nagoya Mozaik

Kaynak: Archdaily

Gökhan Sert

Mersin Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü 2020 yılı mezunu şehir plancısıyım. Bu platformu planlama,mimarlık ve tasarım ile ilgili araştırmalardan edindiğim bilgileri arttırmak ve sizlerle paylaşmak amacıyla kurdum.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın